Sauna kopen

Ook een sauna op maat kopen?

Hier zijn alvast 7 tips

De sauna is een van oorsprong uit Finland afkomstige uitvinding die de gezondheid stimuleert door het afwisselen van hoge en lage temperaturen. Al 2000 jaar geleden bedachten de Finnen dat door het met stoom opstoken van een speciaal hiervoor gebouwde houten cabine de omgevingstemperatuur voor het lichaam sterk kon worden verhoogd, iets dat werd afgewisseld door hierna de koude buitenlucht in te lopen, of zelfs een ijskoud meer in te duiken.

Sauna kopen op maat : Vraag Prijzen en Offertes op >

Sauna kopen
Sauna kopen

Tegenwoordig hoeft u niet per se meer naar het hoge noorden af te reizen om van deze weldadige techniek gebruik te maken, maar kunt u een sauna in uw eigen huis in laten bouwen.

Tip: barrel sauna kopen bij X-Trend.

Hoe u dit het beste doet, zo’n sauna op maat kopen? Hier zijn 7 tips.

Tip 1. Bedenk welke ruimte het beste geschikt is voor uw sauna, bij een sauna op maat kopen

Als u een sauna op maat kopen gaat, moet deze natuurlijk wel op een handige plek staan.

Gelukkig kunnen vrijwel alle aanbieders van op maat gemaakte sauna’s zeer flexibel zijn in de plaatsing hiervan.

Een ongelukkige dakhoek of een apart gevormd deel van uw huis kan met wat slim denkwerk worden opgenomen in het ontwerp van de sauna.

Zo maakt u niet alleen zeer efficiënt gebruik van uw beschikbare ruimte, maar bent u ook flexibeler in de plaatsing van uw sauna.

Bij sommige mensen die een sauna op maat kopen kan zelfs een zeer uniek ontwerp worden gerealiseerd juist door het plaatsen in bijvoorbeeld een dakkapel.

Tip: Sauna prijs | design sauna

Tip 2. Bedenk bij een sauna op maat kopen hoe vaak u uw sauna ongeveer wilt gebruiken

Het regelmatig, vaak wekelijks gebruik van een sauna is zeer goed voor uw gezondheid.

Toch heeft niet iedereen even veel tijd voor geregeld saunabezoek.

Hierom kan het verstandig zijn om bij de sauna op maat kopen van tevoren te bedenken hoe vaak u de sauna ongeveer wilt gebruiken.

Als u de sauna zeer intensief wilt gebruiken, kan het verstandig zijn om een wat meer centraal gelegen, grotere sauna te laten installeren.

Denkt u de sauna af en toe denkt te gaan gebruiken, kan het soms handiger zijn om dit terug te laten komen in de plaatsing en grootte.

Tip 3. Bedenk door wie u een sauna wilt laten installeren

Natuurlijk is het mogelijk om een sauna te bestellen en deze zelf te installeren.

Echter, het gaat hierbij vaak om gestandaardiseerde bouwpakketten met gestandaardiseerde afmetingen, die niet per se aansluiten bij uw huis.

Tenzij u een erg groot huis hebt, kan er hierdoor benodigde ruimte worden verspild.

Denk bijvoorbeeld aan ruimtes in dakhoeken, waar een rechthoekige sauna veel schuine ruimte onbenut zou laten.

Bovendien is niet iedereen even handig en bestaat er bij zelfbouw altijd het risico op foutjes en onvolkomenheden.

Bij een sauna op maat kopen kan de vakman u adviseren over de beste plaatsing en bent u gegarandeerd van topkwaliteit die jaren mee gaat.

Tip: sauna maatwerk

Tip 4. Bedenk hoeveel personen de sauna zullen gaan gebruiken

Hoe efficiënt u de sauna laat plaatsen hangt natuurlijk ook samen met het aantal mensen dat van de sauna gebruik zal gaan maken.

Als u er doorgaans in uw eentje gebruik van maakt, kan het wellicht zonde zijn van de energie om een erg grote sauna telkens helemaal op te stoken.

Wanneer u echter met veel gezinsleden of gasten van de sauna gebruik wilt maken, is het wel zo fijn als deze mensen er ook in passen.

Bedenk wel dat het erg warm wordt in de sauna, dus het kan wel zo prettig zijn als men niet te dicht tegen elkaar aan hoeft te zitten.

Het saunabezoek is in Finland traditioneel een sociale gelegenheid, dus het kan ook het overwegen waard zijn om eventueel gastenbezoek in te calculeren.

Uw gasten zullen deze bijzondere ervaring vast erg waarderen!

Tip 5. Maak u bewust van de verschillende typen warmtebronnen

Sinds de oude Finnen begonnen met het bouwen van sauna’s, is er nogal wat veranderd.

Moderne sauna’s maken vaak gebruik van infrarood-warmtebronnen op elektriciteit.

Dit is handig, snel en makkelijk te bedienen.

De traditionele Finse sauna is echter geenszins verdwenen!

Binnen de Finse sauna’s bestaat er nog het onderscheid tussen elektrische kachels en de nog traditionelere hout gestookte kachel.

Hier heeft u nog het extra toegevoegde voordeel van de heerlijke houtgeuren die vrijkomen bij verbranding, hoewel dit middels geurstoffen ook wel gesimuleerd kan worden bij de elektrische varianten.

Tip 6. Bedenk welk soort design u ongeveer wilt

Sauna’s zijn er in vele soorten en maten.

Uiteindelijk is de sauna een gebruiksvoorwerp, maar het oog wil natuurlijk ook wat!

Sauna’s zijn er bijvoorbeeld in de bekende blankhouten uitvoering, maar tegenwoordig is nog veel meer mogelijk.

Glas, natuursteen of sierhout; er zijn vele manieren om te combineren en aan te passen, zodat uw sauna ook esthetisch een toevoeging is aan uw huis en bovendien het gebruiksgenot verhoogt.

Tip 7. Stel een budget vast waar u ongeveer binnen wilt blijven

Hoewel sauna’s een investering zijn in uw gezondheid en genot, die zich over vele jaren zal blijven uitbetalen, zijn ze helaas niet gratis.

De overwegingen in de voorgaande tips hebben als het goed is voor u al een beetje een beeld gecreërd van de sauna die u wilt en hoe u deze wilt gebruiken.

Natuurlijk zou het zonde zijn om erg veel te investeren in een sauna die u slechts incidenteel denkt te gaan gebruiken, maar even zonde zou het zijn om overmatig te bezuinigen op een ruimte die u zoveel voordeel en genot kan brengen!

Door met de vakman te bespreken wat de mogelijkheden zijn, kunt u zo veel mogelijk sauna krijgen, terwijl u binnen uw budget blijft.

Uw sauna op maat kopen

Met deze 7 tips in het achterhoofd is een sauna op maat kopen een stuk gemakkelijker!

Voor al uw overige vragen kunt u terecht bij de vakman die uw sauna gaat bouwen, hij zal graag zijn ervaring gebruiken om u verder te helpen bij uw keuze en een sauna voor u te bouwen die vele jaren genot zal opleveren!

Veel sauna plezier.

Sauna kopen op maat : Vraag Prijzen en Offertes op >