Sauna Op Maat | Vergelijk Prijzen & Offertes

saunaopmaat

Interesse in een Sauna Op Maat ? Hier Prijsofferte >


De 5 voordelen van een sauna op maat gemaakt

Iedereen fantaseert er wel eens over een eigen sauna te hebben. Een sauna symboliseert immers het toppunt van luxe en ontspanning, en daar heeft iedereen tegenwoordig nood aan. In een wereld waar stress, deadlines en bureauwerk de norm zijn kan ene bezoek aan de sauna heel wat soelaas bieden en het geeft u de energie om weer vol moed aan het werk te gaan.

Uw eigen sauna hebben voegt daar alleen nog maar comfort en kwaliteit toe, en wel om verschillende redenen. Als u de aankoop van een op maat gemaakte sauna overweegt, lees dan zeker verder om uzelf nog meer te overtuigen van de investering. Een privé sauna op maat laten maken is immers de beste manier om zowel uw lichaam als geest rust te geven op momenten waarop dat nodig is.

400

De 5 voordelen van een sauna op maat gemaakt

Een sauna biedt enkele belangrijke voordelen voor zowel de gezondheid van het lichaam als die van de geest, maar een op maat gemaakte sauna maakt het allemaal nog veel beter. De volgende vijf voordelen van een op maat gemaakte sauna kunnen menig enthousiastelingen dan ook ongetwijfeld overtuigen om in een privé sauna te investeren.

Tip: sauna op maat kopen.

Sauna op maat België:

Sauna op maat West-Vlaanderen

Sauna op maat Oost-Vlaanderen

Sauna op maat Vlaams Brabant

Sauna op maat Antwerpen

Sauna op maat Limburg

Sauna op maat Brussel


1. De grootte van de sauna, volledig naar uw verwachtingen

Het voordeel van een privé sauna laten bouwen is dat u zelf kunt kiezen hoe groot deze moet zijn. Ontspant u liever in een kleine ruimte voor ene comfortabel en gezellig gevoel, of verkiest u toch een grotere kamer waar wat meer beweging mogelijk is. Een op maat gemaakte sauna biedt het voordeel dat u volledig zelf kunt bepalen hoe de sauna er uit gaat zien.

Daarbij kiest u volledig zelf waar u de sauna laat plaatsen. Zo kunt u de cabine perfect laten aansluiten op andere ruimtes, zoals de slaapkamer. Na de sauna een verfrissende douche nemen om het zweet weg te spoelen in je eigen douche, luxueuzer kan het bijna niet! Maar u kunt bijvoorbeeld ook een speciale inloopdouche laten installeren bij de sauna, zodat u niet naar de badkamer moet lopen en meteen kunt genieten van koud water.

2. U richt de sauna volledig naar uw smaak in

Wat is nog beter dan een sauna die alleen maar gezondheidsvoordelen biedt? Een sauna die naar uw persoonlijke smaak is ingericht en dus alleen maar bijdraagt aan het ontspannende effect ervan. Zo kan het zijn dat u liever vertoeft in een kamer met veel accessoires, zoals body lotions, een emmer met etherische olie, decoratie op de muren, enzovoort.

Maar het kan evengoed zijn dat u bovenal soberheid verkiest, en liefst gewoon ontspant in een quasi lege ruimte om nog meer te kunnen ontspannen. Een op maat gemaakte sauna biedt alle mogelijke opties, waarbij u kunt kiezen welk materiaal gebruikt wordt, hoe de sauna cabine is opgebouwd, enzovoort.

3. Regelmatig een saunabezoek voor nog meer gezondheidsvoordelen

Vervolgens biedt een privé sauna ook het voordeel dat u regelmatig – en wanneer u maar wil – in de sauna kunt stappen. Hierdoor kunt u op de lange termijn nog meer effect ondervinden van de gezondheidsvoordelen die het biedt. Daarbij zorgt een regelmatig saunabezoek ervoor dat u veel efficiënter kunt werken, meer energie heeft en dus ook uw levenskwaliteit kunt verbeteren.

Een gewoon saunabezoek kan immers heel wat kosten, waardoor u de stress die u kwijtraakt tijdens het bezoek misschien wel terugkrijgt in de vorm van een peperdure factuur. Bij een privé sauna is dit niet het geval, en bent u volledig vrij wanneer en hoe u in de sauna stapt – en iedere keer gratis.

Tip: sauna kopen | sauna maatwerk

4. Je eigen wellness ruimte creëren

Een sauna die op maat is gemaakt geeft u daarbij de mogelijkheid om er een ware spa van te maken. Zo kunt u elf kiezen of u aanpassingen doorvoert in het interieur van de sauna, welke extra voorzieningen u laat installeren, enzovoort. Dit draagt natuurlijk alleen maar bij aan het ontspannende effect van de sauna. Een ontspannen, dat is precies waar een sauna voor dient.

Als u moeite heeft om zich te ontspannen in een openbare sauna door de aanwezigheid van andere mensen, dan is een op maat gemaakte sauna de oplossing. Sommige mensen voelen zich immers niet comfortabel als ze zich naakt tussen andere mensen bevinden. Een privé sauna maakt korte metten met dit probleem.

5. De gezondheidsvoordelen van en sauna op maat

Een sauna biedt, zoals iedereen weet, enkele verrassende voordelen voor de gezondheid. Een sauna is niet enkel de beste manier om op mentaal vlak te ontspannen en uw hoofd leeg te maken, het heeft ook een direct positief effect op bepaalde onderdelen van het lichaam zoals de huid en de luchtwegen. Zo zorgt de ware temperatuur in de cabine ervoor dat de heiporiën zich gaan openzetten, waardoor men sneller zweet. Hierdoor worden afvalstoffen beter afgevoerd en voelt u zich naderhand weer als nieuw.

Daarbij helpt een privé sauna ook om, als u gebruik maak van etherische oliën en aromatische kaarsen, luchtwegen vrij te maken. Denkt u daarbij maar aan eucalyptus, dat de neus en keel volledig vrijmaakt waardoor u dus veel beter kunt ademen. Een sauna op maat gemaakt geeft u de mogelijkheid om vaker van deze gezondheidsvoordelen te genieten en dus uw levenskwaliteit op de lange termijn te verbeteren.

Sauna prijzen | design sauna


Sauna op maat
Sauna op maat

Een sauna op maat gemaakt: de beste luxe in uw eigen woning

Als u van plan bent een op maat gemaakte sauna te laten installeren, dan bieden bovenstaande punten zeker en vast een overzicht van de voordelen van een dergelijke investering. Zo is er onder meer X-Trend.

Naast de voorgaande tips is het ook van belang rekening te houden met het soort sauna dat u wenst – met kachel of infrarood? En als u er een douche bij wil laten plaatsen, is het misschien geen slecht idee om de cabine bij de waterleidingen te installeren. Op die manier wordt water gemakkelijker aangevoerd. Een op maat gemaakte sauna kan dan misschien nogal wat kosten, maar op de lange termijn biedt het uw gezondheid alleen maar voordelen. En niets is meer waard dan dat.

Interesse in een Sauna Op Maat ? Hier Prijsofferte >